18 oktober 2021

Mijn dromen

Kunnen dromen helpen om woorden en beelden te geven aan wat je echt wilt? Een verhaal over de wet van de aantrekkingskracht en het visualiseren van wat je diep van binnen zou willlen in je leven.

 

Dromen waarmaken: Mijn verhaal is bedoeld ter inspiratie, hoe je je dromen kunt waarmaken door er simpelweg in te geloven!

Als ik terugkijk naar mijn leven tot nu toe moet ik zeggen dat er eigenlijk niets aparts was, geen echte narigheden buiten die, die ik er lange tijd zelf van maakte! De dingen gingen zoals ze gingen of moesten gaan. Toch springt er af en toe iets uit waarvan ik nu denk hee, dat is eigenlijk wel bijzonder! Ken je dat? Dat je ergens loopt of fietst en dat je dan denkt: Wow, hier zou ik wel willen wonen!?

Ik woon in zo’n plek, in een huis en in een buurt waar het stil en rustig is. Weliswaar gehuurd maar toch; ver van de stad en lawaai, met koeien voor en achter ons huis, geluiden van de natuur en verder niks. Ooit fietste ik hier met mijn man doorheen en ik dacht dat áls ik ergens zou willen wonen, dat dat dan hier moest zijn. En het gebeurde gewoon! Via een advertentie op marktplaats!

Er was een tijd dat ik bijna geobsedeerd was om moeder te worden. Ik was stinkend jaloers op elke vrouw die zwanger was en raakte vreselijk verdrietig omdat ik dat dan niet was. Niet dat ik niet zwanger kón raken, maar mijn man was daar nog niet aan toe dus moest ik wachten. En ik kréég na een poos twee schitterende dochters, gezond en wel! En toen ik vele jaren later zo dolgraag oma wilde worden, kwamen er 4 kleinkinderen die ik naar hartenlust kan vertroetelen en verwennen. Óók gezond en wel!!

Is dat niet wonderlijk? Ik geloofde, nee ik wist gewoon zeker dat mijn wensen ooit realiteit zouden worden. En ik ben geeneens helderziend of wat voor soort helder dan ook! Als je het zo wilt noemen heb ik wel een soort van helder geloof dat het leven me de dingen brengt die goed voor me zijn.

Daarmee bedoel ik dingen die goed voor me zijn omdat ik ervan kan of moet leren.

Neem nou Miet & Griet. Al eens van gehoord? Misschien wel, misschien ook niet. Miet & Griet is een platform voor en door vrouwen. Maandelijkse avonden waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar delen, elkaar inspireren, samen plezier hebben, verbinding met elkaar ervaren, hun eigen talenten en krachten kunnen laten zien en van elkaar kunnen leren. Wandelclubje, bakclubje, markten voor, door en met vrouwen. En nog heel veel plannen en ideeën. Hoe komt zoiets tot stand? Dromen, lezers, drómen!

Lange tijd droom ik over het opzetten van “ iets” voor vrouwen. Dat “ iets” werd in mijn hoofd een opvanghuis voor vrouwen die uit noodzaak een poosje uit het zicht moeten zijn. Denk aan vrouwenhandel, slachtoffers van misdrijven etc. In mijn hoofd had ik het allemaal helemaal voor elkaar. Een prachtig groot huis in the middle of niks met veel kamers, veel grond, rust. Veel collega’s met allerlei specialisaties zette ik in mijn gedachten in om de vrouwen te helpen hun leven op een rij te krijgen, te verwerken en een nieuwe start te maken. De inrichting was klaar, de logistiek, tot de kleuren en materialen aan toe. Het huis dat ik op het oog had stond te koop en staat dat nog steeds. Het enige dat nog ontbreekt is zo’n slordige 2 miljoen euro, maar dat los ik op als ik de staatsloterij win……………….. Mijn droom wacht wel!!

In de tussentijd ontmoette ik in dat prachtige gehucht waar ik dus inmiddels woon, twee prachtige vrouwen. En na een herfstwandeling met de dorpelingen (of heet dat gehuchtelingen?) kwamen we bij elkaar aan tafel terecht. En onder het genot van de gezamenlijk betaalde Chinese maaltijd en een stevig glas wijn kwamen onze dromen, onze verhalen op tafel. Wat geweldig om hier twee vrouwen te ontmoeten die óók “iets” voor en met vrouwen wilden doen!!!Elk vanuit haar eigen ervaring en beleving. Er volgden nog vele avonden met heerlijke wijn, brainstormsessies, notulen en aantekeningen, kisten vol wilde en geweldige en grootse ideeën. Drie jaren lang hebben we gedacht en bedacht, gelachen en ons aan elkaar geërgerd. Ik heb er veel van geleerd, van deze avonden. Deze vrouwen gaven me de gelegenheid om na te denken over mezelf. Wat maakt dat ik afwisselend met ze kan lachen, kan huilen, me aan hen erger, irriteer, me dom voel tegenover hen, me schuldig voel, geremd voel, me verheven voel, in de steek gelaten voel, me verbonden voel, en ga zo maar door. Het duurde overigens wel even voor ik dóór had dat ik iets van en door hen kon leren!!

Ans Koch ( www. miet-en-griet.nl)

VOEG EEN REACTIE TOE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *