18 oktober 2021

Beleving van vrijheid

Elena komt uit een migrantenfamilie. Ze vertelt er zelf over: ‘Mijn vader vocht voor de vrijheid van Litouwen tijdens het communisme en betaalde met zijn eigen vrijheid. Ik ontvluchtte communisme voor de vrijheid en betaalde met mijn eigen lichaam en jarenlange innerlijke geheime strijd.

Het lijkt alsof de vrijheid altijd een prijs heeft. Is de vrijheid wel zo vrij? Ben ik echt vrij? En voel ik me vrij? Reële kijk naar de vrijheid in mijn optiek.” Hierover vertelt ze op het podium van Deel Je Verhaal 75 jaar bevrijding.

De provincie wil graag dat de jongeren van nu de waarde van vrijheid beseffen en blijven doorgeven. Daarom hebben wij samen met jongeren van diverse scholen een project Deel Je Verhaal rondom vrijheid georganiseerd. De jongeren waren onderdeel van ons team. Dat wil zeggen zij hielpen met het vinden van sprekers, met het organiseren van de podium-bijeenkomsten en gingen op zoek naar wat vrijheid voor henzelf betekende.

Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

#deeljeverhaal #vrijheid #bevrijding #Provincie #Limburg #Mesch #75jaarbevrijdingElena Paplauskaite – Beleving van vrijheid

VOEG EEN REACTIE TOE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *