24 oktober 2021

Deel Je Verhaal Op Reis (#djvor) met … Milena Mulders

Niet bang zijn

Vraag jij je wel eens af waarom het kennen van jouw eigen verhaal zo belangrijk is voor het bereiken van een inclusieve wereld?

In deze tijden waarin polarisatie hoogtij lijkt te vieren, is er dringend behoefte aan een andere stem. Aan ervaringen, ideeën en acties die helpen bij het doorbreken van wij-zij en bijdragen aan een wereld waarin iedereen zijn plek heeft.

Maar wat is daar dan voor nodig? En waarvoor is het kennen van je eigen verhaal hiervoor van wezenlijk belang?

Milena herinnert zich nog heel goed dat moment dat Theo van Gogh vermoord werd in haar eigen stad. De wereld zou niet meer hetzelfde zijn. Niet lang erna werd duidelijk dat de wereld inderdaad veranderd was. Ze had zich toch altijd Nederlandse gevoeld? Waarom was het dan opeens belangrijk dat haar moeder uit Joegoslavië kwam? En ook met Milena zelf ging het niet zo goed. Ze liep vast in de baan van haar dromen. Net zoals ze als tiener vastliep in de topsport.

Wie ben je dan als je je eigenwaarde niet meer kunt halen uit wat je doet? Welke invloed heeft dat op je leven? En in hoeverre is opgroeien onder grote druk van presteren of de migratieachtergrond van haar moeder hierop van invloed geweest? Wat is je plek in deze wereld? En hoe zit dat dan met de ander? Want als dat wat we meemaken zo bepalend kan zijn voor je dromen, acties en hoe je je in het hier en nu voelt en gedraagt, wat betekent dat dan in het contact met die ander? In het contact met vrienden en familie. En in contact met een ander waarin we onszelf wellicht het minst herkennen?

En wat dit alles met ‘Niet bang zijn’ te maken heeft? Kijk daarvoor dit persoonlijke verhaal van Milena.

#inclusie#polarisatie#migratie#migratiemuseum#openheid#verhaal#TheovanGogh#journalistiek#topsport#turnen#prestatiedruk#opvoeding#eigenwaarde#identiteit#status

VOEG EEN REACTIE TOE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *