18 oktober 2021

Het verhaal van een bevrijdingskind

Noortje Schepers is de kleindochter van een kind van een zwarte soldaat. Hier heerste heel lang een taboe op waardoor kinderen van de zogeheten ‘black liberators’ voor velen ‘lang verzwegen zijn’.
Op het podium van Deel Je Verhaal delen kleindochter Noortje en haar oma Netty Wanders het verhaal van haar opa en man. Opa was een ‘bevrijdingskind’ maar is zelf lang tijd niet vrij geweest totdat hij besloot zich te bevrijden van zijn geheim en zijn verhaal deelde met Mieke Kirkels en het in de openbaarheid kwam.
Kleindochter Noortje heeft hem vlak voor zijn overlijden nog uitgebreid kunnen bevragen. Zijn verhaal verdient het podium, dat was de motivatie om het verhaal van haar opa ook op ons podium te delen.

De provincie wil graag dat de jongeren van nu de waarde van vrijheid beseffen en blijven doorgeven. Daarom hebben wij samen met jongeren van diverse scholen een project Deel Je Verhaal rondom vrijheid georganiseerd. De jongeren waren onderdeel van ons team. Dat wil zeggen zij hielpen met het vinden van sprekers, met het organiseren van de podium-bijeenkomsten en gingen op zoek naar wat vrijheid voor henzelf betekende.

Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Provincie Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

#deeljeverhaal #vrijheid #bevrijding #Provincie #Limburg #Mesch #75jaarbevrijding

VOEG EEN REACTIE TOE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *