8 december 2021

Project Limburg deelt haar verhaal over vrijheid 2019De provincie Limburg vindt het van groot belang dat de jeugd een actieve bijdrage levert aan het thema 75 jaar bevrijding.

Zij wil graag het gesprek over de betekenis van vrijheid gaande houden. Niet alleen voor jongeren, die de oorlog alleen maar kennen uit verre verhalen, maar juist samen mét hen. De provincie vindt het dus belangrijk dat de komende generaties ook actief worden in het herdenken en vieren van onze vrijheid. Zodat we met zijn allen blijven onthouden en daadwerkelijk voelen waarom leven in vrijheid zo belangrijk is.

Mesch

Mesch was het eerste dorp in Nederland dat op 12 september 1944 bevrijd werd. Dus als Deel Je Verhaal wilden we graag rond deze datum onderdeel zijn van het totale programma binnen de gemeente Mesch zodat we met zijn allen gezamenlijk bouwen naar een toekomst in vrede.

Deel Je Verhaal

Deel Je Verhaal wil de jeugd graag deze ervaring laten voelen en jongeren een herinnering meegeven voor de rest van hun leven. Vandaar dit project voor en door jongeren in samenwerking met de provincie Limburg én de gemeente Eijsden-Margraten!

Programma

ContactVoor alle verhalen die door dit project tot stand zijn gekomen te kunnen zien, kijk op: verhalen 75 jaar bevrijding.