30 maart 2020

Ouderverstoting

8 REACTIES

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Mooi dat er een platform is voor mensen om hun verdriet, frustratie’s , hun emotie’s en “leed” te uiten.
  Maar zo ontzettend jammer dat er slechts licht wordt geworpen op 1 kant van een verhaal, en zo misschien daadwerkelijke feiten in het duister worden gehuld wat daarmee weer een negatief daglicht op een “tegenpartij” ( om het voor nu maar even zo te benoemen) laat vallen.
  “Ieder huisje heeft zijn kruisje” maar in mijn beleving zou het respectvoller zijn geweest als dergelijke”personages” hun identiteit bewaard was gebleven.
  Mijn mening is herleid aan de optiek van een “buitenstaander” en deel denk ik een iets ander waarden en normen mentaliteit als hoe men dit verhaal heeft neergezet.

  • Beste Semper fi,

   Het verhaal van de spreker is altijd het perspectief van de spreker, oftewel inderdaad 1 kant van het verhaal. Het initiatief gaat niet alleen om verdriet, frustraties, emoties of leed te uiten, vooral is het bedoeld om onze levenslessen te delen. Daarin gaat het minder om ‘ de waarheid’ (want die is voor alle partijen anders omdat we allemaal ons eigen perspectief hebben), alswel om de ervaring en daarbij komende beleving van ieder individu en de lessen die iemand daaruit haalt en wil delen. Iedereen die hetzelfde meemaakt, zal dit anders ervaren en dus vertellen.

 • Heel veel moed heb je gehad, om dit met ons te delen. Een onderwerp dat vaak onbesproken blijft. Ik hoop dat jouw moed, om te spreken, de deuren van andere opent. Mooie vrouw die durft te zien , te voelen en ervaren… dank je wel

 • Tiny, stil van… Blj dat jij KIES-coach bent. Dank je wel voor het delen van je verhaal! Ouderverstoting is op veel plaatsen nog zo’n onbekend begrip! Wens je veel geluk met je relatie, kinderen en kleinkinderen. Liefde overwint alles!