24 oktober 2021

VISIE EN MISSIE

Visie
Openheid is cruciaal
De wereld om ons heen verandert continu, sneller en met meer impact dan ooit te voren. Deze veranderingen hebben een enorme invloed op het individu, op organisaties en op de wereld waarin wij leven. We kunnen de uitdagingen die dit biedt aan, als we gebruik maken van alle kennis, kunde en ervaring van de mens. De mens zijn onbegrensde mogelijkheden. Alleen, maar vooral samen!

Hiervoor is openheid meer dan ooit cruciaal.

Openheid om informatie te delen, te gebruiken en van die informatie te leren. Openheid voor een succesvolle transitie naar een betere toekomst voor de mens, voor organisaties en onze leefomgeving.

Verhalen zijn de bron voor de richting
Deze openheid kan het beste worden gecreëerd en gedeeld door middel van verhalen.
Verhalen van mensen zoals jij en ik. Over privé, ons werk en onze maatschappij. Feitelijke en emotionele verhalen, die ons helpen de juiste kansen te zien en te pakken. Die ons helpen onze eigen ervaringen in het juiste licht te zien en tegelijkertijd te bepalen wat we hiervan meenemen naar de toekomst.

Open, onbegrensd en inspirerend. Verhalen verrijken ons eigen leven en onze eigen omgeving, maken organisaties waarin we werken succesvol, en verbeteren onze wereld.

Overlevering
Vroeger was het normaal dat generaties de volgende generaties via verhalen op de hoogte stelden van de geleerde levenslessen. Een eenvoudige maar zeer krachtige manier om elkaar te ondersteunen, verbinden en wijzer te maken over de richting van onze toekomst. Hoe mooi als we dit niet verloren laten gaan?

Missie
Leven in verbondenheid
Deel Je Verhaal hoopt een beweging op gang zetten waarbij we open en eerlijk, de schaamte, taboes voorbij onze ervaringen delen. We willen bijdragen aan een wereld waarin alles er mag zijn en we beseffen dat in openheid uitwisselen van onze ervaringen, kennis en kunde richting geeft aan een goede toekomst. Oftewel naar een wereld waar we begrijpen dat ieder mens bijdraagt, we bestaan in relatie tot de ander en deze verbinding voelen en benutten voor het algemene belang.

 

Meer lezen over onze uitgangspunten? –> lees verder