8 december 2021

WAAROM?

Ieders verhaal is de moeite waard!

Op deze website staan verhalen. Verhalen waar je van kunt leren, die jou kunnen inspireren, steunen en enthousiasmeren. Dus laat je verrassen door de verhalen van anderen.

Visie
De kracht van openheid
Deel Je Verhaal wil laten zien dat zoiets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen, de wereld mooier kan maken. Want openheid leidt tot begrip, preventie, motivatie, normalisering, doorbreken taboes, tegengaan stigma’sk kracht, energie en nog zoveel meer. Oftewel, openheid leidt tot verbinding.

Overlevering
Vroeger was het normaal dat generaties de volgende generaties via verhalen op de hoogte stelden van de geleerde levenslessen. Een eenvoudige maar zeer krachtige manier om elkaar te helpen, verbinden en wijzer te maken. Hoe mooi als we dit niet verloren laten gaan?

Missie
Leven in verbondenheid
Deel Je Verhaal hoopt een beweging op gang zetten waarbij we open en eerlijk, de schaamte en taboes voorbij, onze ervaringen delen. We willen bijdragen aan het creëren van een wereld waarin alles er mag zijn, waarin we leren van elkaars ervaringen en de kracht van kwetsbaarheid en diversiteit ervaren. Oftewel naar een wereld waar we elkaar begrijpen, respecteren en verbinding voelen.

Het belang, waarom we nodig zijn
Ons verhaal als bron voor de richting
Het leven dat we meemaken is nooit een reden om ons te schamen. Het tegenovergestelde zelfs: alle ervaring, kennis en kunde is van grote waarde! Dat wat we meemaken vormt ons. Is bepalend voor de dromen die we hebben en dus ook bepalend voor hoe we handelen in het hier en nu.

Oftewel, onze rugzak maakt de toekomst. En alleen in het delen van deze rugzak, geven we onszelf en de ander een nieuw perspectief te creëren en de krachten te zien waardoor we gezamenlijk een gewenste toekomst kunnen creëren. Hierdoor wordt ons verhaal echt een bron voor de richting.

Omslag van denken
Maar daarvoor is een omslag van denken nodig. En het besef dat we ons minder snel gekwetst voelen als we zelf accepteren dat ons leven is zoals het is. Als we zelf echt voelen dat onze levenskennis, kunde en ervaring een bron van waarde is ipv een bron van schaamte. Dus hoe meer mensen open zijn over hun ervaringen, dromen en wensen, hoe minder dit als gek of vreemd gezien wordt. Daarmee maken we niet alleen ons eigen leven lichter maar dragen we ook bij aan een betere wereld.

Onze belofte
Betere wereld
Openheid creëert een betere toekomst voor de mens, voor organisaties en voor de wereld waarin wij leven. Door verhalen te delen via een open podium verrijken we ons met kennis, kunde en ervaringen die ons helpen kansen te zien en te pakken.

Wij bieden een methodiek waardoor mensen verbinden door hun verhalen te delen. Zo dragen we bij aan bewustwording en doorbreken van (voor)oordelen en taboes en herkenning van onze krachten en wensen waardoor we een betere toekomst voor henzelf en anderen mogelijk maken.

Platform
Voor mensen zoals jij 
Daarom biedt Deel Je Verhaal een platform om ieders verhaal te delen en is er voor mensen zoals jij. Het persoonlijke verhaal is het uitgangspunt. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven. Iedereen kan zijn/haar verhaal delen in de facebookgroep van deeljeverhaal. Tevens organiseren we podiumbijeenkomsten waar mensen live hun verhaal vertellen.